طلاق خلع چیست؟

وکیل طلاق خلع رشت

 

طیّ این مرحله، بی همرهی خضر مکن
ظلمات است، بترس از خطر گمراهی

 

وکیل طلاق رشت ،وکیل در رشت، داریوش صالحی وکیل پایه یک دادگستری

 

داریوش صالحی

وکیل پایه یک دادگستری

دانشاموخته کارشناسی ارشد دانشگاه تهران

قبول وکالت در دعاوی حقوقی، ثبتی، ملکی، کیفری، خانواده، دادسری و دادگاه نظامی، و…………….

09115000134

آدرس دفتر وکالت :

گیلان_رشت_میدان_لاکانی_ابتدای بلوارحافظ_بالای بانک رفاه_عمارت لاکانی_طبقه دوم_واحد 6

 

 

 

طلاق خلع چیست؟

طلاق خلع یک نوع طلاق است که در آن زن به دلیل کراهت داشتن از شوهر و نداشتن هیچگونه میل عاطفی یا علاقه به او، با گذشتن از اموالی که از شوهر دریافت کرده، مانند مهریه یا معادل آن، جدا می‌شود. طلاق خلع بر اساس عدم وجود هرگونه ارتباط عاطفی بین زوجین است و از آنجایی که نداشتن تمایل به یک چیز اثبات‌پذیر نمی‌باشد، برخی ابهامات در این نوع طلاق وجود دارد و شرایط آن هنوز به طور قطعی مشخص نشده است.

در این مقاله، قصد داریم در مورد این نوع جدایی و شرایط آن صحبت کنیم و درک کنیم که زن و مرد در این نوع از طلاق، چه حقوق و مزایا دارند و قانون چه تعریف‌هایی برای این نوع از طلاق دارد.

برای اقدامات مربوط به این نوع طلاق، توصیه می‌شود که از کمک یک وکیل خانواده استفاده کنید. گروه حقوقی وکلای حق پندار رشت با وجود یک تیم از وکلا و مشاوران مجرب، از جمله وکیل خانواده در این زمینه، خدمات خود را به هموطنان عزیز ارائه می‌دهد. همچنین، شما می‌توانید از این گروه متخصص، مشاوره‌های خصوصی مورد نیاز درباره این نوع طلاق را دریافت کنید.

وکیل طلاق خلع رشت

طلاق خلع چیست؟

طلاق خلع یکی از انواع طلاق است که به معنای جدا کردن و کندن است؛ در این نوع از طلاق، زن به دلیل نارضایتی و عدم رضایت از شوهر خود، حقوق و اموالی که تاکنون از او دریافت کرده است، مانند مهریه، به شوهر خود پیشنهاد می‌دهد تا بتواند جدا شود. در واقع، طلاق خلع یک نوع جدایی توافقی بین زن و شوهر است که اجازه می‌دهد به زن تصمیم گیری برای جدایی از شوهر خود را با توافق شوهرش بگیرد و در عوض از شرایطی که می‌توانست به آن‌ها دست پیدا کند، مانند مهریه، صرف نظر می‌کند.

درست است، جدایی در سیاق خلع، به عنوان یک نوع طلاق توافقی، نیازمند تفاهم و رضایت هر دو طرف است. به عبارت دیگر، اگر شوهر موافقت نکند، زن نمی‌تواند به سادگی از او خواستگاری کند و باید با او درباره این موضوع گفتگو کرده و رضایت او را جلب کند. در نهایت، جدایی باید به دلیل عدم توافق بین زوجین صورت گیرد و هر دو طرف با یکدیگر موافقت کنند که بهترین کار برای آن‌ها جدایی از همدیگر است.

طلاق خلع یک نوع طلاق است که به زن امکان می‌دهد با گذشتن از برخی از اموال خود به عنوان فدیه، بدون دلیل عاطفی برای ادامه زندگی با همسرش، جدا شود؛ زیرا به نظر او ادامه دادن به یک رابطه بدون عشق و علاقه، تنها توهین به رابطه زوجی است. طلاق خلع به دلیل اینکه به صورت توافقی و با رضایت طرفین انجام می‌شود، در دادگاه تحت عنوان وکیل طلاق توافقی معرفی می‌شود تا روند پرونده را در دادگاه پیگیری کند.

طلاق خلع در قانون مدنی

در قانون مدنی و بر اساس ماده 1146، طلاق خلع به این صورت تعریف شده است: “طلاق خلع آن است که زن به دلیل کراهتی که از شوهر خود دارد، با دادن مالی که به شوهرش می‌دهد، بتواند طلاق بگیرد. مالی که ذکر می‌شود، می‌تواند عین مهریه باشد یا معادل آن و بیشتر یا کمتر از مهریه باشد.” این تعریف در قانون مدنی ایران به منظور تعیین حقوق و مزایای طلاق خلع برای زوجین مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در قانون مسلم، طلاق خلع به عنوان یکی از انواع طلاق به شمار می‌رود که از واجبات اصلی آن، کراهت و تنفر زن از شوهر و دادن مالی به شوهر به عنوان فدیه جهت جدایی می‌باشد. براساس قانون اسلام، این نوع طلاق به عنوان جبران ضرر و زیانی که هر دو زن و شوهر می‌توانند در پی جدایی خود ببینند، اجازه داده شده است و با رضایت کامل طرفین صورت می‌گیرد. به این ترتیب، طلاق خلع به عنوان یکی از روش‌های قانونی جدایی زوجین در قانون مسلمانی شناخته شده است.

درست است، در طلاق خلع نیاز است که هر دو طرف با رضایت و توافق کامل مشغول به جدا شدن باشند؛ بنابراین، در صورتی که مرد نتواند عمیقا و از ته دل خود، جدایی را بپذیرد، این نوع طلاق قابل انجام نخواهد بود. به همین دلیل، در طلاق خلع، نیازمندیم تا هر دو زن و شوهر با رضایت کامل و اطلاع دقیق از شرایط و مزایای طلاق خلع، به توافق برسند.

در مراحل طلاق خلع، بهتر است از خدمات یک وکیل خانواده با تجربه و دانش کافی استفاده کنید تا روند پرونده به درستی پیگیری شود و حقوق و مزایای طلاق برای هر دو طرف بهینه شود. گروه حقوقی پرشیا، به عنوان یکی از معتبرترین و مجربترین شرکت‌های حقوقی در ایران، می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند.

زمان انجام گرفتن طلاق خلع

زمان انجام طلاق خلع بستگی به شرایط هر پرونده دارد و ممکن است مدت زمان آن در هر پرونده متفاوت باشد. در برخی موارد، زمان لازم برای اتمام طلاق خلع، تنها چند روز تا چند هفته می‌باشد، در حالی که در موارد دیگر ممکن است به چندین ماه نیز برسد.

بعد از اینکه زوجین توافق کرده‌اند که می‌خواهند ازدواج خود را با طلاق خلع پایان دهند، ابتدا باید مبلغ مورد نظر برای فدیه توافق شود و پس از آن، مراحل انجام طلاق خلع را آغاز کنند. این شامل تهیه اسناد و شرایط لازم برای انجام طلاق خلع، امضای اسناد لازم توسط زوجین و پرداخت فدیه به شوهر می‌باشد.

در مواردی که هر دو طرف به توافق کامل رسیده‌اند، انجام طلاق خلع می‌تواند به سرعت صورت گیرد. اما در مواردی که به هر دلیلی، زوجین از همدیگر رضایت کامل ندارند، ممکن است زمان بیشتری برای اتمام طلاق خلع نیاز باشد و باید به پایان رسیدن پرونده در دادگاه منتظر بمانند.

درست است، زمان انجام طلاق خلع بستگی به شرایط هر پرونده و روند اجرایی شدن آن دارد. به طور کلی، این نوع طلاق ممکن است بسته به شرایط مختلف، از چند روز تا چند هفته و در برخی موارد حتی چند ماه زمان برده و از زوجین نیاز است که در طول این زمان، مراحل مختلف را پیگیری کنند.

برای انجام طلاق خلع، لازم است که زن ابتدا تقضانامه یا دادخواست خود را به دادگاه نزدیک محل سکونت خود تقدیم کند و سپس در مراحل بعدی، پیگیری‌های لازم را انجام دهد. در این مراحل، ممکن است نیاز به مراجعه به دادگاه و ارائه مدارک و اسناد مختلف باشد. پس از اتمام مراحل لازم، دادگاه مربوطه، طلاق را به صورت رسمی اجرایی می‌کند و به همین منظور، ممکن است زمانی برای اجرایی شدن طلاق لازم باشد.

لازم به ذکر است که به دلیل متغیر بودن شرایط و فرایند اجرایی شدن طلاق خلع، تعیین زمان قطعی برای این نوع طلاق ممکن نیست و به همین خاطر، زوجین نیاز دارند که در طول مراحل پیگیری، صبور و شکیبا باشند.

لازمه رضایت زوج در طلاق خلع

درست است، طلاق خلع به دلیل اینکه از نظر عاطفی و احساسی صورت می‌گیرد، ممکن است با شبهات و اختلاف نظرات بسیاری همراه باشد. بنابراین، برای جلوگیری از وقوع اینگونه مشکلات، بهتر است که در هنگام انجام طلاق خلع، به حس و احساس هر دو طرف اهمیت داده شود و سعی شود تا در بین زوجین صلح و آرامش حفظ شود.

اگرچه در برخی موارد، ممکن است مرد به دلیل دلبستگی به همسرش، این جدایی را بپذیرد، اما باید به این نکته توجه داشت که هر دو طرف نیاز به رضایت کامل دارند تا این نوع طلاق انجام شود. همچنین، در صورتی که مرد از این جدایی دلسرد شده باشد، ممکن است نیاز به مشاوره روانی داشته باشد تا از آسیب‌های احتمالی جلوگیری شود.

در مورد نظرات مخالف و موافق این نوع از طلاق، باید گفت که قانون در هر کشوری، شرایط و مقررات خاص خود را برای انجام طلاق تعیین کرده است و بهتر است که زوجین در هنگام انجام طلاق، با این قوانین آشنا باشند و از خدمات وکیل خانواده با تجربه و دانش کافی استفاده کنند تا بهترین راه حل را برای مشکلات خود پیدا کنند.

مالی که در طلاق خلع بخشیده می شود چیست؟

در طلاق خلع، مهریه یا فدیه، به عنوان یکی از عوامل مهم در توافق بین زوجین برای جدایی، مطرح می‌شود. مهریه به عنوان یکی از حقوق مالی زن در قبال ازدواج، بر اساس توافق قبلی بین زوجین تعیین می‌شود و معمولاً در صورت انجام طلاق خلع، زن می‌بایست مهریه خود را به صورت کامل به همسرش پرداخت کند.

به علاوه، همانطور که اشاره کردید، در برخی موارد، نفقه هم می‌تواند به عنوان یکی از فاکتورهای مهم در توافق بین زوجین برای جدایی تعیین شود. نفقه به عنوان پرداختی پیوسته به زن توسط شوهر برای پوشش هزینه‌های زندگی زن، مانند هزینه‌های خانه و خانواده و …، تعریف می‌شود.

اگرچه در طلاق خلع، شرایط و مقررات آن بر اساس توافق بین زوجین تعیین می‌شود، اما همانطور که اشاره کردید، زن باید از همان ابتدا بداند که در قبال بیان دلایل تنفر و بی‌علاقگی خود، معادلی باید پرداخت کند تا بتواند این نوع از جدایی را دریافت کند. به همین دلیل، قبل از انجام طلاق خلع، بهتر است که زن و شوهر به دقت شرایط و مقررات این نوع از جدایی را بررسی کنند و توافقی را که برای هر دو طرف قابل قبول و قابل انجام باشد، برای انجام طلاق خلع انتخاب کنند.

شرایط برگشت و رجوع در طلاق خلع

در حقوق اسلامی، دو نوع طلاق به نام‌های “طلاق رجعی” و “طلاق بائن” وجود دارد.

  1. طلاق رجعی به معنای طلاقی است که در آن مرد می‌تواند پس از طلاق، به همسر خود رجوع کند و انجام این کار بدون نیاز به برگزاری مراسم عقد مجدد یا توافق جدید، امکان پذیر است. این نوع طلاق در صورتی اجرا می‌شود که در زمان ابتدایی توافق نامه طلاق، شرط رجوع درج شده باشد.
  2. طلاق بائن نیز به معنای طلاقی است که در آن زن به شرطی که باکره یا یائسه نباشد، می‌تواند بعد از طلاق، مهریه خود را از شوهر دریافت کند. اما در صورتی که زن عده شامل حال باشد، به عنوان مثال در صورت ازدواج مجدد، این شرایط برای او صدق نمی‌کند و برای بخشیدن مهریه باید ابتدا درخواست بازپس‌گیری مهریه خود را به شوهر بدهد و سپس در صورت تمایل، مرد می‌تواند با دریافت حق طلاق دوباره به زن رجوع کند.

مهم است به یاد داشته باشید که این نوع از طلاق‌ها، برای جلوگیری از پیش‌بینی‌ناپذیری و پرخطر بودن جدایی، به شرایط خاصی بستگی دارند و بهتر است قبل از انجام آن‌ها، به مشاوره و کمک حقوقی نیاز داشته باشید.

بله، در طلاق خلع نیز برای برگشت زن به مرد، شرایطی مشابه طلاق بائن وجود دارد. به این معنی که زن باید اموال خود را به مرد باز پس بدهد تا او دوباره به زن رجوع کند. اما در این نوع طلاق، به طور کلی نفقه برای زن معنی ندارد و مرد نمی‌تواند به موجب طلاق خلع، موظفی به پرداخت نفقه به زن داشته باشد، حتی در صورتی که زن در دوران عده باشد.

وکیل طلاق و خانواده در رشت

به علاوه، در طلاق رجعی، شوهر موظف است تا مدتی که همسرش قانوناً جدا نشده باشد، برای او نفقه پرداخت کند. اما در طلاق خلع، این شرایط برقرار نیست و مرد نمی‌تواند به موجب طلاق خلع، موظف به پرداخت نفقه به زن باشد، به جز در مواردی که به عنوان نفقه دوران بارداری یا شیردهی زن به طفل بخشوده شود.

به هر حال، همانطور که گفته شد، این نوع از طلاق‌ها به شرایط خاصی بستگی دارند و بهتر است قبل از انجام آن‌ها، به مشاوره و کمک حقوقی نیاز داشته باشید.

عده در طلاق خلع نوبت اول

بله، در طلاق خلع نیز زمان عده وجود دارد که به معنای مدتی است که زن باید پس از طلاق، صبر کند تا بتواند دوباره ازدواج کند. مطابق با قوانین اسلامی، زمان عده در طلاق خلع نوبت اول باید سه قرنیه عادت باشد که بعد از آن، زن می‌تواند ازدواج کند. اگر زن در طول این مدت باردار شود، باید منتظر تولد فرزندش باشد و پس از آن، زمان عده او شروع می‌شود.

بیشتر بدانید: نحله در ایام زوجیت

همچنین، در صورتی که زن و شوهر برای بار اول باشند که از هم جدا می‌شوند و هیچ طلاقی قبلاً بین آن‌ها صورت نگرفته باشد، طلاق خلع نوبت اول گفته می‌شود. و در صورتی که زوجین برای بار دوم باشند که رجوع کرده و مجدداً طلاق خلع گرفته باشند، طلاق خلع نوبت دوم صورت گرفته است.

در هر صورت، این موارد به شرایط خاصی بستگی دارند و بهتر است قبل از انجام آن‌ها، به مشاوره و کمک حقوقی نیاز داشته باشید.

شرایط لازم برای تحقق طلاق خلع

در طلاق خلع، برای انجام این عمل، باید شرایط خاصی برقرار باشد و این شرایط به شرح زیر است:

  1. توافق بین زوجین: ابتدا باید زوجین از قبل موافقت خود را با طلاق خلع داشته باشند و توافقات بین آن‌ها برقرار شده باشد.
  2. درخواست زن: زن باید درخواست خود را برای طلاق خلع به بخش دعاوی خانواده تقدیم کند و باید عهده هزینه دادرسی را بر دوش بگیرد.
  3. حضور در دادگاه: بعد از رسیدگی به دعوای طلاق خلع، زوجین باید به دادگاه مراجعه کنند و در آن حضور داشته باشند.
  4. کراهت زن از واجبات: کراهت زن از واجبات است و باید علت و کراهت زن از همسر خود به دقت بررسی شود.
  5. تنفر و دشواری زندگی: زن باید از همسر خود به معنای حقیقی تنفر داشته باشد و ادامه زندگی با او برایش دشوار باشد.
  6. حقوق زن: زن باید از تمامی حقوق قانونی خود، از جمله مهریه یا معادل آن، بهره‌مند شود.

به علاوه، برای انجام این عمل، باید مراجعه به یک وکیل و مشاوره حقوقی صورت گیرد و در صورت نیاز، از خدمات دیگر متخصصان حقوقی نیز بهره‌مند شود.

سخن پایانی

برای انجام اقدامات طلاق خلع، بهتر است از خدمات وکیل خانواده و مشاوره حقوقی استفاده شود تا بهترین تصمیمات در زمینه جدایی و مسائل مرتبط با آن گرفته شود. به علاوه، انتخاب وکیل با تجربه و شایسته، اهمیت بسیاری در این روند دارد. در نهایت، باید توجه داشت که طلاق خلع یک مسئله حساس و مهم است و باید با دقت و آگاهی کافی پیشنهاد و راهنمایی خود را از متخصصان حقوقی دریافت کرد.

در این مقاله، به توضیح جوانب و شرایط لازم برای طلاق خلع پرداختیم. طلاق خلع به عنوان یک نوع طلاق عاطفی، زن را از ادامه زندگی متاهلی خود با دادن بخشش حقش، باز می‌دارد.

برای انجام این عمل، دو شرط اساسی وجود دارد: توافق زوجین و درخواست زن. همچنین، باید شرایطی مانند حضور در دادگاه، کراهت زن از واجبات، تنفر و دشواری زندگی، و حقوق زن نیز برآورده شود.

در صورت نیاز به انجام اقدامات طلاق خلع، بهتر است از خدمات وکیل خانواده و مشاوره حقوقی استفاده کنید. گروه حقوقی وکلای حق پندار رشت با بهره‌ مندی از وکلای مجرب و برگزیده، انجام مشاوره‌های حقوقی و خصوصی را از طریق حضوری و غیر حضوری به شما ارائه می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر و یا انجام مشاوره، می‌توانید با شماره تماس‌های 01332262938 و 09115000134 وکیل داریوش صالحی تماس بگیرید.

 

بیشتر بدانید : تفاوت طلاق خلع و طلاق مبارات

لیست 10 تایی از بهترین وکلای رشت

 

 

 

 

جهت ارتباط با وکلای خبره در رشت بنابرموضوع به لینک های زیر مراجعه کنید 

لیست وکیل بهترین وکیل ملکی ر رشت

لیست بهترین وکیل کیفری در رشت

لیست بهترین وکیل طلاق در رشت

لیست بهترین وکیل ضرب و جرح در رشت

لیست بهترین وکیل قراداد پیش فروش آپارتمان در رشت

لیست بهترین وکیل ارث و میراث در رشت

لیست بهترین وکیل مواد مخدر در رشت

لبیست بهترین وکیل سرقت در رشت

لیست بهترین وکیل  کلاهبرداری و فروش مال غیر در رشت

لیست بهترین وکیل روابط نامشروع در رشت

لیست بهترین وکیل جرایم اینترنتی در رشت

بهترین وکیل کیفری در رشت

بهترین وکیل طلاق در رشت

بهترین وکیل قراداد در رشت

بهترین وکیل ارث در رشت

لیست بهترین وکیل تصادفات و دیه در رشت 

وکیل  خلع ید در رشت

وکیل جرایم منافی عفت در رشت

وکیل سرقت در رشت

وکیل ملک در رشت

وکیل مهریه در رشت

وکیل طلاق توافقی در رشت

وکیل کیفری در رشت

لیست بهترین وکیل قرارداد در رشت 

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *